Dennie Kuik
Hoger in
zoekmachines?
DENNIE KUIK vertelt je alles over zoekmachine optimalisatie! Vraag nu de gratis zoekmachine optimalisatie scan aan en ontdek hoe jouw website beter scoort!

Nu aanvragen
Search here:
Ik help u graag! +31 6-5575 8327

Blog

Home > Blog: Onderwerpen  > Internet marketing  > 24 manieren om geld te verdienen met je website
geld-verdienen-website

Geld verdienen met je website of blog! Op internet zijn er natuurlijk verschillende lijsten te vinden over de manieren hoe jij geld kan verdienen met je website echter geen van deze lijsten zijn in mijn ogen echt compleet. Vandaar dat ik de meest complete lijst voor jullie heb samengesteld. Mocht ik toch nog iets vergeten zijn laat dan even een reactie achter en dan vul ik die aan in dit artikel.

 1. Pay per click (PPC)

  Pay per click ook wel afgekort PPC is een manier hoe jij krijgt betaald per click. Iemand moet dus echt op een tekstlink of banner klikken zodat jij als webmaster hiervoor een vergoeding ontvangt. Een van de bekendste netwerken die PPC bieden is wel Google adsense. Er worden advertenties of tekstlinks getoond aan de bezoekers die of in jou niche (zelfde onderwerp) bevinden of die worden getoond aan de hand van de browser geschiedenis. Heb je toevallig iets opgezocht over een vakantiehuis in Spanje zou het best zo kunnen zijn dat je aan de rechterkant hiernaast een advertentie ziet van vakantiehuizen in Spanje.

 2. Cost per click (CPC)

  Cost per click ook wel afgekort als CPC is ook een manier hoe jij betaald krijgt per click. PPC en CPC is dus eigenlijk nagenoeg hetzelfde. Enkele grote netwerken in Nederland die CPC advertentie mogelijkheden bieden zijn Tradetracker , Daisycon  en Zanox. Echter dien je hiervoor altijd eerst een keuring aan te vragen. Wordt je dan goed gekeurd voor cost per click ads kun je hier gebruik van maken.

 3. Cost per lead (CPL)

  Cost per Lead ook wel afgekort als CPL is een manier waarbij betaalt wordt per Lead. Dit kan een e-mailadres zijn maar bijvoorbeeld ook een ingevulde offerte of contact formulier. De lead is een mogelijke nieuwe klant. Vaak gaat het om het verkrijgen van N.A.W gegevens van potentiële klanten.

 4. Cost per sale (CPS)

  Cost per sale ook wel afgekort als CPS is een manier waarbij er betaald wordt per sale. Bij deze vorm van adverteren betaalt de adverteerder pas aan de webmaster wanneer er daadwerkelijk een verkoop heeft plaatsgevonden nadat er op de advertentie is geklikt. Voor een adverteerder is het natuurlijk een geweldige manier van adverteren. Je hebt namelijk al je product verkocht en geeft daar iets van aan de publisher van de website. Op deze manier hoeft een adverteerder niet te werken met zijn eigen geld en beloond jou pas als hij daadwerkelijk iets heeft verkocht dankzij jou.

 5. Directe banner ads

  Het verkopen van uw eigen reclame ruimte is een van de meest lucratieve betaald methoden. Op deze manier bent u zelf in staat om uw tarieven te bepalen. De meest populaire banner formaten op het web zijn de 728 × 90 leaderboard, de 120 × 600 wolkenkrabber, de 300 × 250 rechthoek en de knop 125 × 125.  Het nadeel van directe banner ads is dat je een groot publiek op je website moet hebben om zo hoogwaardige adverteerders aan te trekken. Ook kost het natuurlijk de nodige tijd dit allemaal te regelen met adverteerders.

 6. Tekst link ads

  Tekst link advertenties zijn advertenties die zijn verstopt in teksten. Veelal onder anchor teksten (zoekwoorden waar jij op gevonden wilt worden) om zo de bezoeker er op te laten klikken waardoor je ze weer doorstuurt naar een website. Het plaatsen van tekst links is bij bijna alle adverteerders in Nederland mogelijk. Het uitzoeken voor de goede adverteerders te kunnen plaatsen in jou zojuist geschreven blog artikel is echter een zeer tijdrovende zaak. Wil jij deze affiliate links automatisch plaatsen en zo een hoop tijd besparen. lees dan eens het gelinkte artikel in de vorige zin.

 7. Audio Ads (PPP)

  Audio advertenties ook wel PPP genoemd (Pay per play) is ook een mogelijkheid om te adverteren echter deze komen niet vaak meer voor momenteel. Tegenwoordig kan je de bezoekers beter visueel prikkelen doormiddel van een Video advertentie te plaatsen. Echter een leuk reclame spotje inspreken en deze te laten afspelen tijdens het bezoeken van je website of een pagina van je website is een leuke manier van adverteren die de bezoeker niet snel verwacht.

 8. Video ads

  Video ads is een vorm van adverteren die momenteel erg veel wordt gebruikt. Video ads heeft zijn opkom gemaakt in mobile apps om in-app aankopen bijvoorbeeld niet te hoeven betalen maar te kunnen verdienen door het kijken van een video. De app eigenaar verdiend dan zijn geld om de video aan jou te tonen. Tegenwoordig komt deze vorm van adverteren ook vaker in blogs terug. Je kent het wel je bent lekker aan het lezen en voor je het weet springt er ineens een video voor je neus. In Nederland is VideoMediaGroep een goed netwerk om video advertenties te verkrijgen. Wil je zelf een Video advertentie maken en verspreiden kan dat ook met de  Google Display dienst.

 9. Affiliate Marketing

  Een affiliate bedrijf is een bedrijf waar jij je als website of blog eigenaar kan aanmelden om geld te verdienen met het plaatsen van advertenties. Het affiliatebedrijf beheert dit soort advertentie’s en heeft hier dan ook een heel tracking systeem achter zitten. Dit tracking systeem houd precies bij hoevaak er is geklikt, hoeveel aankopen er zijn gedaan en hoeveel aanvragen er zijn gedaan voor bijvoorbeeld een dienst. Enkele van de betere bedrijven waar jij je kunt aanmelden voor geld te verdienen met affiate advertenties zijn: DaisyconLinkpizzaTradetrackerPayProAffiliate4youZanoxiMailo en Bol.com 

 10. RSS Feed Ads

  Lezers die jou website alleen lezen via een RSS feed (website artikelen zonder opmaak) en hiervan vaak ook een notificatie krijgen via een RSS tool die ze gebruiken voor jou website te lezen, zijn lang overgeslagen in het vertonen van advertenties. Het is een hele lucratieve manier van advertenties plaatsen die ik zeker niet zou overslaan.

 11. Prive forums

  Heb jij een goed bezocht blog met waardevolle informatie kan je ook daarnaast nog een prive forum beheren waar je nog dieper op de informatie in gaat en mensen persoonlijk helpt met allerhande zaken. Het is mogelijk dan een abonnementsprijs te rekenen voor toegang tot dit forum. Enkele van deze forum softwares zijn: vBulletinphpBBSimple Machines Forum en Vanilla

 12. Vacature boards

  Het plaatsen van vacature’s op je website is ook een vorm om extra te verdienen met je website. Een goed voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld Frankwatching.  Als je als bedrijf werknemers zoekt op deze manier mag je ervan verzekerd zijn dat je CV’s binnenkrijgt van mensen die verstand van zaken hebben.

 13. Sponsor post

  Een optie die nog niet erg vaak wordt gebruikt in Nederland zijn de zogenaamde sponsor post. Je maakt dan een beperkt aantal plekken op je website. Liefst op de voorpagina van je website waarin je artikelen vertoond van sponsor websites. Hiervoor kun je een vaste vergoeding vragen waarbij een plek op de voorpagina natuurlijk het meeste mag opbrengen.

 14. Advertorials

  Geld verdienen met advertorials. Advertorials zijn berichten over producten of diensten van een derde partij. Jij als blog eigenaar stelt dan een artikel op waarbij je hun product of dienst aanprijst. Door dat jij als blogger meer vertrouwen overbrengt op een potentiële klant door uitgebreid en met enthousiasme te schrijven over een product of dienst is de klant sneller geneigd een aankoop te doen.

 15. Verkopen of verhuren van interne pagina’s

  Heb je een super artikel geschreven op een blog of website pagina die veel bezocht wordt. Is het mogelijk deze pagina te verkopen of te verhuren aan iemand. Diegene kan hier reclame van zichzelf invoegen  in de vorm van banners en of tekstlinks of natuurlijk beide.

 16. Donaties

  Een andere verdien optie is het vragen van donaties natuurlijk. Wil jij toch wat credits voor je gedane werk en gemotiveerd blijven is het vragen van een donatie helemaal geen gekke vraag. Jij hebt je immers een hoop inspanningen gedaan voor iets waar een ander dan gratis gebruik van mag maken. Het is aan je bezoeker zelf of hij of zij een donatie doet en hoeveel ze doneren.

 17. In-tekst adverteren

  Het advertentienetwerk scant de teksten van de sites binnen haar netwerk. Komt ze één van de door jouw gekozen woorden of woordcombinaties tegen, dan voorziet het netwerk het woord in kwestie van de tooltip-advertentie. Meestal zichtbaar doormiddel van een pop-up als je er overheen gaat met je muis. Ze worden mooi weergegeven als een soort van mini website in jou website. Enkele netwerken die in-tekst advertenties bieden zijn Kontera en Vibrant Media

 18. Pop-ups en Pop-unders

  Pop-ups en pop-unders is een lucratieve maar toch vervelende vorm van reclame op het internet. Wil jij echt het meeste uit je website halen is het een optie hiermee te experimenteren.  Als je probeert om het verkeer te laten groeien en het genereren van trouwe bezoekers, zou ik het persoonlijk niet gaan gebruiken. Het opspringen van zo een pop-up wordt vaak als zeer irritant beschouwt.Denk maar aan de honderden pop-up blockers die er zijn: er is een reden waarom deze zo populair zijn.

 19. Verkoop een E-Book

  Heb jij een goede niche website is het mogelijk dat je een e-book maakt en deze verkoopt. Zijn jou bezoekers al geïnteresseerd in de informatie die je bied kan je dit in een e-book nog beter uitleggen of zelfs tips geven die je dan weer niet op de website vermeld. Op deze manier kan het verkopen van een e-book een lucratieve business zijn waardoor je weer een stukje extra bijverdiend met je website.

 20. Verkoop een echt boek

  Veel schrijvers starten een website of blog voor de verkoop van een fysiek boek te ondersteunen. Maar je kunt dit natuurlijk ook andersom doen. Je creëert eerst een website waar je authoriteit opbouwt om vervolgens een boek te schrijven. Dit boek kun je dan weer verkopen en heb je sneller aan de man gebracht omdat je al authoriteit in jou niche hebt opgebouwd.

 21. Aanbieden van coaching en aanverwante diensten

  Ben jij ergens goed in en heb je dit al te kennen gegeven door het schrijven van hoogwaardige unieke inhoud op je website zou je er ook voor kunnen kiezen dit aan te bieden aan je bezoekers in de vorm van een stukje coaching, cursus of zelfs dat je het werk voor je bezoeker helemaal uit handen neemt door dit als een dienst aan te bieden. Mensen met weinig tijd om iets zelf te doen zullen sneller deze dienst van je afnemen als ze al weten dat jij hier alle verstand van hebt. Dit hebben ze al kunnen lezen in jou waardevolle artikelen.

 22. Creëer een email lijst en verzend nieuwsbrieven

  Het aanmaken van e-mail lijsten is ook een optie om geld te verdienen met je website. De aangemelde gebruikers kun je dan weer op de hoogte stellen als jij een verandering hebt gedaan op jou website. Heb je een waardevol artikel geschreven is het altijd handig je vaste bezoekers hiervan op de hoogte te stellen doormiddel van een email. Ook in deze e-mail kan je gebruik maken van de verschillende reclame mogelijkheden die ik je in dit bericht heb aangeprezen.

 23. Het creëren van een conferentie over je website

  Wordt jou website een succes en kun jij je profileren als influencer in jou niche is het verstandig te beginnen met conferenties. Zo kun jij jou opgebouwd publiek in levende lijve ontmoeten. Op deze manier kun je direct afpreken met collega’s in jou vakgebied waardoor je misschien nog meer adverteerders vind die willen adverteren op jou website. Het geven van een conferentie is een goede manier om je netwerk te verbreden.

 24. Website verkopen

  Als laatste optie kan je natuurlijk ook nog je website verkopen. Heb je een tijd lang unieke content geboden in een bepaald vakgebied is de kans groot dat je voor een goede prijs je gehele website kan verkopen. Een plek waar je je website te koop kan zetten is bijvoorbeeld Sitedeals. Op sitedeals zijn altijd mensen op zoek voor het aankopen van complete websites. Er zijn ook mensen die alleen maar geld verdienen met het aankopen en weer doorverkopen van complete websites.

Conclusie

Er zijn tal van manieren hoe jij met je website geld kunt verdienen op internet. Als laatste tip wil ik je meegeven dat je het maximale uit je website haalt als jij bovenstaande punten combineert en niet alleen maar gebruik maakt van één verdienmodel.

Mocht ik nu toch nog een verdienmodel vergeten zijn ben dan zo vrij dit artikel aan te vullen in een reactie. Waardevolle reacties ontvangen een Do-follow backlink!

Er is nog geen commentaar gegeven op dit artikel. Geef nu je mening!

Geef jouw mening!