Dennie Kuik
Hoger in
zoekmachines?
DENNIE KUIK vertelt je alles over zoekmachine optimalisatie! Vraag nu de gratis zoekmachine optimalisatie scan aan en ontdek hoe jouw website beter scoort!

Nu aanvragen
Search here:
Ik help u graag! +31 6-5575 8327

Blog

Home > Blog: Onderwerpen  > Bloggen  > 25 Gratis stockphoto websites die je een hoop tijd schelen
stockphoto-website

He wat! Mag ik niet zomaar elke foto van internet gebruiken?

Zoals je misschien al wel wist mag jij als blogger niet zomaar elke foto op internet gebruiken wat jij vind. De meeste foto’s zijn beschermd met een copyright wat simpelweg wil zeggen dat jij daar niet je credits voor mag nemen. Iemand anders heeft zich de moeite gedaan deze foto te nemen en heeft regels gesteld aan het gebruik van zijn unieke content! De ene fotograaf wilt helemaal niet dat zijn foto’s worden gebruikt en de ander wilt graag zijn unieke content aan je verkopen. Ook kan het zijn dat je foto’s wel mag gebruiken mits je een bronvermelding doet. Zo zijn er tal van regels wat fotografen hanteren. Hoe je achter deze regels komt kost natuurlijk de nodige inspanning waardoor het gemakkelijker is om Gratis Stockphoto’s te gebruiken.

Gratis stockphoto’s waar kan ik ze vinden.

Op het internet zijn tal van websites waar jij gratis stockphoto’s kunt vinden. De meeste foto’s op gratis stockphoto websites zijn mag jij gebruiken en hoef je niet aan te kopen. Fotografen wereldwijd melden zich aan bij dit soort websites en hebben daar hun regels al voor je vastgelegd. Het is dus op deze gratis stockphoto websites altijd handig om te zoeken naar foto’s die je graag wilt gebruiken in je blogartikelen. Alle regels van de fotograaf staan er ook al bij waardoor je gelijk weet hoe jij deze foto mag gebruiken.

Nadelen van gratis stockphoto’s

Natuurlijk zijn er ook nadelen bij het gebruik van gratis stockphoto’s. Dit is natuurlijk dat iedereen deze kan gebruiken en je op tal van website’s dezelfde foto’s kunt tegenkomen. Dit is natuurlijk iets minder origineel als zelf je foto’s maken waarover jij dan de regels bepaald. Want maak je zelf foto’s dan heb jij natuurlijk de rechten over deze unieke content.

Waarom ik gratis stockphoto’s gebruik

Aangezien ik op deze website blog over dingen wat online gebeuren zouden mijn zelf gemaakte foto’s niet echt overhalen tot een artikel lezen. Soms maak ik wel eens een foto zelf echter in deze niche niet zo vaak. Daarnaast scheelt het natuurlijk heel veel tijd als je kiest voor een stockphoto. Je hoeft geen speciale apparatuur aan te kopen voor een mooi kiekje te nemen wat je natuurlijk ook alweer een hoop kan schelen. Ook moet ik eerlijk toegeven dat deze mensen een passie hebben voor fotograferen wat bij mij iets minder is waardoor ze net iets mooiere plaatjes schieten als ik.
Ik vind het leuk om een foto te nemen met mijn iPhone 7 met een goede kwaliteit echter met een spiegelreflex camera opzoek naar juist die foto te nemen is niet aan mij uitbesteed. Niet dat ik geen spiegelreflex camera heb om deze foto’s te kunnen nemen maar ik ben dan toch net iets meer van het gemakkelijke denk ik.

25 websites met gratis stockphoto

Heronder kun je dan een lijst vinden met waar jij die gratis stockphoto’s kunt vinden. Kijk wel altijd eerst even naar de regels van de fotograaf alvorens je een foto plaatst!

 1. Pixabay
 2. Stokpic
 3. Negativespace
 4. Life of pix
 5. Freeimages
 6. Pexels
 7. Splashbase
 8. RGBstock
 9. Littlevisuals
 10. Gratisography
 11. Deathtostock
 12. Rawpixel
 13. Freepic
 14. Stocksnap
 15. Everystockphoto
 16. Freefoto
 17. Freepixels
 18. Freerangestock
 19. Digitaldreamer
 20. Morguefile
 21. Photogen
 22. TravelCoffee
 23. Newoldstock
 24. Foodies
 25. Tookapic

Ik hoop dat je iets hebt aan bovenstaande lijst met gratis stockphoto’s die ik voor je hebt verzameld. Ik gebruik hem zelf nog elke dag! Maak jij ook gebruik van Stockphoto’s en heb je nog een waardevolle toevoeging voor deze lijst? Laat het achter in een reactie!

3 Comments

 • november 12, 2016at7:43 am

  Dankjewel voor deze uitgebreide lijst! Die gaat zeker van pas komen.

 • februari 15, 2017at8:30 pm

  Zeer goed. Dankjewel

Geef jouw mening!