Dennie Kuik
Hoger in
zoekmachines?
DENNIE KUIK vertelt je alles over zoekmachine optimalisatie! Vraag nu de gratis zoekmachine optimalisatie scan aan en ontdek hoe jouw website beter scoort!

Nu aanvragen
Search here:
Ik help u graag! +31 6-5575 8327

Blog

Home > Blog: Onderwerpen  > zoekmachine optimalisatie (SEO)  > 6 Link building methoden die in 2017 trendy zijn
linkbuilding-methodes-2017

Link building technieken die zeker ook in 2017 aan de orde zijn. Hoe kan jij je link building strategie het beste aanpakken. Er zijn geen duidelijke waarnemingen dat er ingrijpende veranderingen gaan optreden op gebied van link building in 2017 maar als tip wil ik je meegeven vooral met de volgende 6 link building tips rekening te houden.

1. Unieke content met stip op nummer één voor je link building voor 2017

Je hebt het vast al veel vaker gelezen, unieke content bieden. Ook in 2017 zal het zeker allemaal draaien over unieke content bieden. Unieke artikelen en teksten schrijven vind onze zoekmachine gigant Google nog steeds een van de belangrijkste dingen en dit zal in 2017 ook zeker niet veranderen. Blijf dus vooral doorgaan met het bieden van unieke artikelen op je blog. Wees uniek in je schrijven en ontwikkel een eigen stijl die gemakkelijk te lezen is.

2. Handmatige link building! voor als jij die voorsprong wilt behalen op je concurrentie

Op 2 staat nog steeds handmatige link building. Het zelf benaderen van websites voor het aanvragen van een link is ook in 2017 een belangrijke factor om zoveel mogelijk inbound links te verzamelen. Het actief opzoek  gaan naar goede kwalitatieve backlinks zal er voor zorgen dat je positie in de zoekresultaten aanzienlijk verbeterd. Door het verzamelen van links naar je website toe ziet Google dat je website aan waarde stijgt. Er zijn natuurlijk verschillende manieren en tools om kwalitatieve backlinks te verkrijgen. Hoe je dit kunt doen vertel ik je binnenkort.

3. Gerelateerde / niche links leveren meer op als massa links

Het gaat al tijden niet meer om massa links maar vooral de niche links leveren het meeste op. Links op websites met hetzelfde onderwerp  ziet Google nog steeds als een waardevolle link. Teveel links op niet gerelateerde websites dus niet verwant aan jou onderwerp kan zelfs negatieve invloed hebben op zoekresultaten. Ga je dus aan de slag met je link building plaats dan links op plekken waar je iets aan hebt. Ik beheer meerdere websites en krijg vaker de gekste link aanvragen. Wees selectief voor je website en doe eens onderzoek naar wat jou die link daadwerkelijk gaat opleveren!

4. Linkbait creëren scheelt je een hoop tijd

Probeer artikelen te schrijven waar anderen graag naar linken. Een goede linkbait schrijven is niet voor iedereen weggelegd. In 2017 zal het op SEO gebied steeds meer draaien om een goed linkbait artikel te kunnen schrijven. De inbound links komen dan als het ware vanzelf omdat men blij is naar goede content te kunnen linken. Lezers waarderen dit weer doordat ook hun in deze niche op de hoogte worden gebracht van dit wonderbaarlijk artikel. Het scheelt je zeker ook een hoop aan tijd in je link building strategie. Je hoeft voor deze links geen moeite meer te doen!

5. Top lijsten en overzichten nog steeds hot in 2017

De top lijsten in de Google resultaten, wie kent ze niet. Ben je iets aan het opzoeken op internet zijn er wel top lijsten van te vinden. Wil jij snel even iets lezen zonder dat er echt te diep op de materie wordt ingegaan zijn top lijsten echt ideaal. Top lijsten en stappen plannen zijn al tijden trendy op internet. Top 5 en top 10 lijsten zijn er aan overvloed te vinden. Aangezien we allemaal geen tijd meer hebben en druk met allerhande dingen zullen deze top lijsten in 2017 alleen maar blijven groeien. Heb jij verzamel lijsten op je blog ben je vast al op de hoogte dat hier vaak de meeste bezoekers op worden binnengehaald of dat deze vaker beter scoren dan reguliere artikelen.

6. Website snelheid gaat nog meer een rol spelen voor de positie in je zoekmachine

Website snelheden en totale pageload laadtijden zullen in 2017 een grotere rol gaan innemen ten opzichte van je positie in de SERP  (Search engine results page ofwel gewoon zoekresultaten), Google heeft een tijd geleden al aangegeven dat dit een belangrijke ranking factor is geworden en na verwachting zal dit in 2017 nog meer benadrukt worden. Nu zul je denken wat heeft dat met die link building technieken te maken. Met slechte laadtijden heeft je link building strategie minder kracht!

We hebben allemaal geen tijd meer en het onnodig wachten op een website is nog steeds een grote ergernis voor je bezoeker. Heb jij je website al eens getest op snelheid? Ook als je maar een 3g verbinding hebt op je smartphone? In dit artikel leg ik uit hoe je dat kan doen en hoe jij je WordPress website sneller kan maken

2 Comments

  • november 13, 2016at12:27 pm

    Bedankt voor de goede tips.
    Niet veel anders dan 2016, maar aandacht blijven besteden aan alles waar we al mee bezig zijn dus!

Geef jouw mening!