Dennie Kuik
Hoger in
zoekmachines?
DENNIE KUIK vertelt je alles over zoekmachine optimalisatie! Vraag nu de gratis zoekmachine optimalisatie scan aan en ontdek hoe jouw website beter scoort!

Nu aanvragen
Search here:
Ik help u graag! +31 6-5575 8327

Blog

Home > Blog: Onderwerpen  > zoekmachine optimalisatie (SEO)  > Alexa rank verbeteren in 5 korte stappen!
Alexa-rank-verbeteren

Het positioneren van je website of blog speelt steeds een grotere rol in het succes van je onderneming. Vooral als het gaat om advertenties op je website te verkopen. Ondernemingen of marketing afdelingen die reclame willen maken op jou website of blog zullen als eerste kijken hoe jou website scoort in verschillende zoekmachines. De wat slimmere marketing specialist meet je backlinks en vergeet ook zeker niet je Alexa rank te bekijken voor een zo goed mogelijk totaalplaatje te krijgen van jou website.

Wat is Alexa Rank

Alexa is een dochter onderneming van Amazon opgericht in 1996. Alexa internet heeft een ranking systeem ontwikkeld waarmee actief surfgedrag en nog tal van factoren gemeten wordt van alle websites die op het internet bestaan. Ook hebben ze de Wayback machine ontwikkeld waar je een archief vind van bijna alle websites die ooit op het internet zijn gepubliceerd.

Hoe wordt Alexa rank gemeten

Alexa meet in hoofdzaak de bezoekersstroom en de backlinks die jou website bezit. Volgens Alexa zelf

Alexa’s traffic estimates and ranks are based on the browsing behavior of people in our global data panel which is a sample of all internet users.

Ofwel Alexa ranking is gebasseerd op het surfgedrag van de gebruikers en pageviews. Unieke bezoekers worden bepaald door het aantal unieke Alexa gebruikers die een site bezoeken. Pageviews zijn de totale aantal Alexa gebruiker URL-aanvragen voor een site. Echter, meerdere aanvragen voor dezelfde URL op dezelfde dag door dezelfde gebruiker worden geteld als één paginaweergave. De site met de hoogste combinatie van unieke bezoekers en pageviews is gepositioneerd als nummer 1. Dit alles wordt op een dagelijkse basis gecontroleerd met een looptijd van 3 maanden.

Alexa rank verbeteren in 5  stappen

  1. Unieke inhoud: Net zoals de meest belangrijke zoekmachines zoals Google, Bing en Yahoo is ook Alexa dol op unieke inhoud van je website.
  2. Gebruikers overzicht: Kies voor een nette indeling van je website. Maak gebruik van categorieën daar waar het kan. Ook de indeling van je blog artikelen vallen hieronder. Hoe gebruik ik kopteksten op de goede manier.
  3. Werk  aan je linkbuilding: Reageer eens op een artikel van je collega blogger. Jou collega blogger vind dat niet alleen leuk en ziet dat er interactie komt op zijn pas geschreven blog artikel. Maar je hebt er ook weer een backlink bij die gemeten wordt door zoekmachines en Alexa.
  4. Deel je blog op Social media: Het delen van je blog en zo misschien wel een draadje te starten van overige mensen die ook je bericht liken en delen. Zo vergroot je niet alleen je social media backlinks maar ook je Alexa ranking zal er van verbeteren. Hier alvast een lijst met gratis social media backlinks.
  5. Update je blog met regelmaat: Het met regelmaat zien van veranderingen is niet alleen voor de bekende zoekmachines een vereiste maar ook Alexa kijkt hier naar. En je bezoekers natuurlijk ook, die zien ook veel liever een actieve website waar regelmatig unieke inhoud wordt geplaatst.

Bullshit over Alexa verteld door collega SEO specialisten

Op internet bij collega bloggers in mijn vakgebied kom ik nog steeds berichten tegen dat je bijvoorbeeld de Alexa tool moet installeren in je browser en een widget op je website moet installeren om aan je bezoekers te tonen welke Alexa rank jou website momenteel heeft. Ook hoef je jouw website niet aan te melden bij Alexa en ook kan je Alexa niet betalen voor een betere ranking. Dit heeft Alexa in een bericht van 2014 al geheel zelf ontkracht en is dus ook echt onzin! Wil jij toch met een van deze tools aan de gang gaan kun je voor je browser een Alexa toolbar installeren die zeker wel handig is maar absoluut geen must voor je positie.

Wat zeggen de SEO specialisten nog meer over Alexa

Ook beweren de meeste SEO specialisten dat de Alexa ranking totaal geen invloed heeft op de positie in zoekmachines zoals Google. Echter niemand weet precies waar Google zijn positionering op baseert en dit wordt ook echt strikt geheim gehouden. Zonder dat het tegendeel bewezen is telt de Alexa rank voor mij wel degelijk mee, al is het maar om aan te tonen aan adverteerders dat je goed bezig bent met je website.

Let jij al op je Alexa ranking en welke stappen onderneem jij om deze te verbeteren? Deel het hieronder met ons!

Er is nog geen commentaar gegeven op dit artikel. Geef nu je mening!

Geef jouw mening!