Dennie Kuik
Hoger in
zoekmachines?
DENNIE KUIK vertelt je alles over zoekmachine optimalisatie! Vraag nu de gratis zoekmachine optimalisatie scan aan en ontdek hoe jouw website beter scoort!

Nu aanvragen
Search here:
Ik help u graag! +31 6-5575 8327

Blog

Home > Blog: Onderwerpen  > Bloggen  > Auteursrecht: Help mijn content is gestolen!
Auteursrecht gestolen content

Auteursrecht: Dat dubbele inhoud niet goed is voor je Google positie en flink tegen je werkt mag inmiddels wel duidelijk zijn.  Wat je aan dubbele inhoud op je eigen website kunt doen lees je in ons vorige artikel. Maar wat nu als je de inhoud van jou website tegen komt op een andere website bijvoorbeeld? Zo maar jou zweet en inspanningen gepikt door iemand anders. Wat je daar aan kunt doen leg ik je uit in het volgende artikel.

Wat te doen als jouw Auteursrecht geschonden wordt?

1. Stuur een email naar de webmaster van desbetreffende website

Als je weet wie jou website teksten en of andere inhoud heeft gekopieerd, dan kun je de dief natuurlijk direct benaderen. Je kunt verzoeken in een e-mail of de gekopieerde teksten verwijderd kunnen worden, deze zijn namelijk niet hun eigendom en zonder toestemming verkregen. Geef hierbij aan om welke pagina of misschien wel pagina’s dat het gaat en vermeld daarbij dat dit ook geld voor de teksten die misschien zijn overgenomen zonder dat je deze nog hebt opgemerkt. Blijf hierbij wel professioneel maar geef de dief wel een uiterste datum dat de berichten verwijderd moeten zijn alvorens je juridische stappen zult ondernemen.

Hosted By

Soms is het niet gelijk mogelijk de gegevens van de webmaster van de website te achterhalen. Mocht dit het geval zijn kun je de hosting povider van de website benaderen. WhoIsHostingThis in een handige tool voor te achterhalen door wie de website gehost wordt.

2. Spam report indienen bij Google

Op deze pagina van Google  kun je aangeven dat jouw inhoud onrechtmatig is gekopieerd en je dus te maken hebt met diefstal. Google zal jouw aanmelding dan beoordelen en als je in je recht staat de inhoud van de dief uitsluiten uit de resultaten van Google. De gekopieerde inhoud is dan niet langer een probleem voor SEO.

3. Meld de geleden ‘inbreuk op auteursrecht’ kwestie

Je kan ook een officiële juridische klacht indienen voor inbreuk op het auteursrecht. Dit heet een zogenaamd DMCA verzoek waar Google maandelijks een hele hoop verzoeken krijgt die allemaal behandeld worden. Je dient er rekening mee te houden dat dit uitgebreider is als een simpele spam reportage waar ook gevolgen aan kunnen vastzitten. Je kunt er de Digital Millenium Copyright Act (DMCA) op nalezen voor te kijken wat deze gevolgen zouden kunnen inhouden.

Conclusie: Heb jij last van dat iemand de inhoud van jouw website geheel of gedeeltelijk heeft gekopieerd is dit natuurlijk lastig. Het kan daarnaast serieuze problemen opleveren voor je zoekmachine optimalisatie. Ga hier dus niet te lax mee om voor dat het jou positie in de zoekmachine schaad. Door het volgen van bovenstaande stappen zullen de meest voorkomende problemen met gestolen inhoud opgelost worden.

 

Er is nog geen commentaar gegeven op dit artikel. Geef nu je mening!

Geef jouw mening!