Dennie Kuik
Hoger in
zoekmachines?
DENNIE KUIK vertelt je alles over zoekmachine optimalisatie! Vraag nu de gratis zoekmachine optimalisatie scan aan en ontdek hoe jouw website beter scoort!

Nu aanvragen
Search here:
Ik help u graag! +31 6-5575 8327

Blog

Home > Blog: Onderwerpen  > zoekmachine optimalisatie (SEO)  > Headertags H1 H2 H3 kopteksten, Zo gebruik je ze!
header-tags-gebruik

Je bent inmiddels gestart met bloggen en hebt je eerste artikelen geschreven voor je WordPress blog. Je hebt een mooie uitgelichte afbeelding ingesteld en je zoekwoorden verwerkt in de TAGs die je bij elk bericht mag invoeren. Natuurlijk heb je het niet overdreven met de tags wat eigenlijk je zoekwoorden zijn die weer gerelateerd zijn aan de inhoud van je blogartikel.

Gebruik van kopteksten

Echter nu is de vraag heb jij de indeling van je blog artikelen ook wel netjes opgedeeld in kop teksten? Niet alleen voor een betere leesbaarheid te creëren maar ook voor onze scannende lezers en zoekmachines is dit belangrijk.  Zo niet leg ik je hieronder uit hoe je mooie overzichtelijke artikelen krijgt door het gebruik maken van het HTML element header tags die jij zeker moet verwerken in je artikelen. Google leest deze header tags ofwel H1 t/m H6 met voorrang en het beschrijft voor Google waar jouw website en artikelen inhoudelijk over gaan. Een heel belangrijk onderdeel van je SEO zoekmachine optimalisatie dus.

Welke header tags zijn er

Het HTML element header tags kent 6 smaken H1 t/m H6 waarbij H1 de belangrijkste is en de opvolgende nummers iets minder belangrijk. Scannende lezers maar ook Google en andere zoekmachines maken gebruik van deze kopteksten voor snel te kijken waarover het artikel gaat.  Je gebruikt altijd maar één H1 koptekst in je blog berichten en dat is de algemene titel van je bericht. De sub kopteksten bestaan uit H2 die dan nog eens extra kracht bijzetten aan je titel van het bericht. Soms wil je nog eens een subkop gebruiken binnen deze H2 echter daarvoor kiezen we dan om een H3 te gebruiken. De cijfers die jij de header tag meegeeft hangt dus af van de diepte van je bericht. Je geschreven blog artikel zou er dan als volgt moeten uitzien.

<h1>Pannenkoeken bakken<h1>

Op onze website vind je verschillende lekkere pannenkoek recepten

<h2>Wij verkopen ook pannenkoeken</h2>

Wij verkopen drie smaken pannenkoeken:

<h3> Pannenkoek naturel</h3>

Tekst over de naturel pannenkoek.

<h3>Pannenkoek met stroop</h3>

Tekst over de stroop pannenkoek.

<h3>Pannenkoek met Nutela</h3>

Tekst over de Nutela pannenkoek.

<h2>Pannenkoekmeel online bestellen</h2>

Tekst over hoe je online die pannenkoeken meel kan bemachtigen.

Zoekwoorden in header tags om je SEO kracht bij te zetten

Over het algemeen gebruik je niet vaak meer als H1 t/m de H3 header tags. Probeer ook altijd om je zoekwoorden in deze header kopteksten te verpakken zonder dat je kopteksten krijgt die nergens meer over gaan. Het belang van je zoekwoorden verwerk je op dezelfde manier. Belangrijke zoekwoorden komen in je H1 en minder belangrijke in H2, H3 en verder. Ook is het net zoals je in je titel van je bericht belangrijk dat je de zoekwoorden zo ver als mogelijk vooraan zet. Zoekwoorden aan het einde van je titel of koptekst hebben minder kracht. Je hebt nu niet alleen je artikelen geoptimaliseerd voor de zoekmachine maar ook de leesbaarheid voor je bezoekers is veel overzichtelijker.

Er is nog geen commentaar gegeven op dit artikel. Geef nu je mening!

Geef jouw mening!