Dennie Kuik
Hoger in
zoekmachines?
DENNIE KUIK vertelt je alles over zoekmachine optimalisatie! Vraag nu de gratis zoekmachine optimalisatie scan aan en ontdek hoe jouw website beter scoort!

Nu aanvragen
Search here:
Ik help u graag! +31 6-5575 8327

Blog

Home > Blog: Onderwerpen  > Internet marketing  > Hoe LinkPizza automatisch mijn affiliate links plaatst
automatische affiliate marketing

Zoals je misschien wel weet kost het een hoop tijd en moeite de goede affiliate campagnes te vinden. En als je ze dan hebt gevonden bij de verschillende affilate bedrijven is het nog uitzoeken waar de vergoeding voor verschillende campagnes het hoogst is om het meeste uit je vers geschreven blog artikelen te kunnen halen. Daarnaast moet je nog altijd de voorwaarden van de adverteerder bekijken alvorens je weet hoe je deze adverteerder mag en kan promoten. Dan moet er nog eens goedkeuring gevraagd worden bij de adverteerder doormiddel van een aanvraag hiervoor te plaatsen. Zoals je misschien al weet als jij al geld verdient met affiliate marketing is dit een zeer tijdrovende zaak. Dit is vanaf nu verleden tijd!

LinkPizza komt je tegenmoet en wel op een hele bijzondere manier! Lees snel dit artikel als je nog niet op de hoogte bent van alle manieren die er zijn om geld te verdienen met je blog.

Automatische affiliate link plaatsing

“He ja zegt die, mijn affiliate links automatisch laten plaatsen. Dat zou nog eens een idee zijn zeg, en vooral een hoop tijd schelen” hoor ik je denken. En toch is dit een van de hoofd diensten die LinkPizza bied. Heb jij een artikel geschreven en daarbij linkjes gebruikt die in de LinkPizza database voorkomen worden er automatisch betaalde linkjes aan jou artikelen toegevoegd. Je hoeft dus nooit meer te zoeken bij welk affiliate bedrijf zich een adverteerder bevindt als jij daarvan een link hebt geplaatst in een van je artikelen.

Het kost je verder niets, je verdient er alleen maar geld mee! LinkPizza neemt genoegen met 20% van jou verdiensten voor hun geweldige maar vooral tijdbesparende dienst. Deze links worden ook nog eens volgens de richtlijnen van onze zoekmachines geplaatst als zijnde No-Follow. Dus met je zoekmachine optimalisatie zit je ook helemaal goed.

Waar haalt LinkPizza die adverteerders vandaan

Nu vraag jij je natuurlijk af waar haalt LinkPizza al die affiliate campagnes vandaan. Dat is heel simpel en snel te beantwoorden. LinkPizza heeft een samenwerking met de negen grootste affiliate bedrijven in Nederland maar ook in het buitenland. Dagelijks worden de campagnes van deze bedrijven automatisch toegevoegd aan de LinkPizza database waarna jij er handig maar vooral automatisch gebruik van kunt maken.

Als publisher (website eigenaar) kan je precies in de gaten houden van welke adverteerder de campagnes komen. Enkele grote affiliate bedrijven waar LinkPizza een partnerschap heeft zijn onder andere Daisycon, Zanox en affilinet. Ook kun je precies bijhouden hoe vaak er op een link is geklikt en wat je hebt verdient natuurlijk. Ze bieden een heel uitgebreid dashboard maar zeker niet moeilijk in gebruik.

Hoe kan ik ervoor zorgen dat LinkPizza ook mijn affiliate links beheert

Ten eerste moet je natuurlijk een gratis account aanmaken bij LinkPizza waarna je natuurlijk even moet aangeven welke media/websites jij beheert of dat in je bezit zijn. Daarnaast download je handig hun WordPress plugin of kiest voor het plaatsen via een javascript. Ook kan je het via redirect regelen maar aangezien niet iedereen daar handig mee is zou ik hiervoor niet kiezen. Waarom makkelijk doen als het moeilijk kan!

Je neemt dus hun Worpdress plugin en na het installeren hiervan is het nog noodzakelijk om een connectie tussen LinkPizza en jouw website te maken. Dit doe je  doormidden van een unieke token in te vullen. Deze token krijg je zodra je de WordPress plugin installeert en deze ook activeert.

Door te klikken op de button “Token ophalen” is je website geheel klaar voor het automatisch toevoegen van affiliate links aan jou geschreven blog artikelen en hoef je verder niets meer te doen als waar jij goed in bent. Het bieden van unieke content doormiddel van het schrijven van goede blog artikelen. Het is ook nog mogelijk bij elk blog artikel aan te geven of je gebruik wilt maken van de diensten van LinkPizza. Ook plaatsen ze nog een opsomming van gebruikte links aan het einde van je artikel. Ook hier kan je makkelijk ervoor kiezen dit aan of uit te zetten bij elk geschreven bericht.

Welke verdien mogelijkheden heeft LinkPizza nog?

Nadat jij je account hebt aangemeld en je website hebt toegevoegd is het mogelijk doormiddel van 1 vinkje deze toe voegen aan hun marktplaats. Hier kunnen adverteerders jou rechtstreeks benaderen voor te adverteren en krijgt je blog tevens nog meer bekendheid.

Ook is het mogelijk al te kiezen voor bedrijven die al vragen om een advertorial. Deze worden handig aan je aangeprezen en verdien je gelijk geld mee. De vergoedingen voor deze advertrorials zijn niet misselijk! Zo heeft AH.nl momenteel een leuke advertorial lopen bij LinkPizza. En op het moment van dit schrijven hebben ze maar liefst 3 pagina’s vol met advertorials die jij gelijk kunt gebruiken.

LinkPizza nog makkelijker maken

Tot slot kan je LinkPizza nog makkelijker maken door middel van hun plugin voor Chrome te installeren. Door gebruik te maken van deze plugin komt er achter elke link in de Google resultaten een oranje dollar ($) teken achter de titel van de website te staan. Op deze manier hoef je maar even te zoeken op Google of jou links betaalde links zijn en indien nodig hier handig op inspelen. Het is natuurlijk ook mogelijk om dit te doen via de LinkPizza website echter werkt de Google chrome plugin net iets handiger.

De voordelen van LinkPizza

  1. Kost minder tijd.
  2. Oude links in artikelen werken ook
  3. Op meer links dan je zelf zou bedenken
  4. Links blijven originele links ook al veranderen ze van netwerk

Mijn ervaringen met affiliate marketing

Sinds 2007 ben ik alweer bezig met affiliate marketing met verschillende websites. Ik moet eerlijk bekennen dat ik sinds 10 jaar niet meer zo enthousiast ben geweest over iets als LinkPizza. Het scheelt je echt een hele hoop tijd waardoor je de focus kunt leggen op iets anders. Je moet hiervoor wel ook iets afgeven aan LinkPizza voor hun geweldige diensten echter dit staat helemaal in verhouding en je merkt er amper iets van. Stel jij krijgt voor een gegenereerde lead of sale via een affiliate 10 euro laat je hiervan 2 euro achter bij LinkPizza. Dit gebeurt echter pas na dat de affiliate jou heeft beloond voor je harde werk.

Maak jij al gebruik van LinkPizza en heb je er goede of minder goede ervaringen mee, deel ze met je medemens hieronder doormiddel van een reactie.

2 Comments

  • november 28, 2016at8:23 am

    Ik ben heel benieuwd. Ga vandaag direct een account aanmaken op Linkpizza. Kan wel een beetje meer automatisering gebruiken voor mijn diverse affiliate sites…

Geef jouw mening!