Dennie Kuik
Hoger in
zoekmachines?
DENNIE KUIK vertelt je alles over zoekmachine optimalisatie! Vraag nu de gratis zoekmachine optimalisatie scan aan en ontdek hoe jouw website beter scoort!

Nu aanvragen
Search here:
Ik help u graag! +31 6-5575 8327

Blog

Home > Blog: Onderwerpen  > zoekmachine optimalisatie (SEO)  > Page en Domain Authority, Hoe gebruik je het!
domain authority & page authority

Page authority en Domain authority ook wel uitgedrukt als gewoon PA en DA is weer het zoveelste waarmee je rekening moet houden als je serieus bezig bent met je website en je SEO. Het is een maat staaf ingevoerd door MOZ die voorspelt hoe goed een website in de zoekmachine wordt gepositioneerd. Beiden hebben een schaal van 0 tot 100 om de score van je website aan te geven waarbij 100 het hoogste is en 0 dan natuurlijk het laagste. Om van een score van 10 naar 30 te gaan is hierbij gemakkelijker als van 60 naar 70! Hoe jij de page en domain authority kan verhogen en zo in je voordeel gebruiken vertel ik je in dit artikel.

Domain Authority

Domain authority geeft de belangrijkheid van je domein aan. Ook is de uitkomst van deze meting één waar onze vriend Google veel waarde aan hecht bij het positioneren van jouw website. De domain authority score die je behaalt wordt periodiek gemeten door onze zoekmachines. Een hogere domein autoriteit (DA) verkrijgen zal er voor zorgen dat je website opschuift naar de eerste pagina van Google. Een goede tool om de domain authority te meten vind je hier.

Page authority

Page authority geeft de belangrijkheid van je individuele pagina’s aan. Deze staan los van je domain authority score al heeft je deze wel invloed op je Page Authority. Met een lage domain authority zul je geen hoge page authority score moeten verwachten. Ook hier is het weer makkelijker om van een score van 15 naar 35 te gaan dan bijvoorbeeld van page authority 70 naar 90. Een goede tool om de page authority van je pagina’s te meten vind je hier.

Pagerank

Voor er Domain en Page authority is ingevoerd hadden we voor de belangrijkheid van een website te meten de “Pagerank”. Pagerank is inmiddels geheel achterhaald en wordt niet meer gebruikt. Ook als je jouw SEO serieus neemt is het handig niet alleen blind te staren op Page authority en Domain authority maar ook rekening te houden met de Alexa rank. Hoe je Alexa rank verhogen in 5 korte stappen.

Page authority en domain authority vergroten

Je kunt je page en domain authority verhogen door je SEO op alle fronten maximaal te optimaliseren. Hieronder een handige lijst waar je zeker rekening mee moet houden als jij graag je domain en page authority wilt verhogen.

  1. Content, content, content! Het schrijven van killer content (inhoud van je website) is een absolute must. Goede inhoud is de spil van je website. En jij als webmaster zou je alleen maar goede content moeten willen schrijven om daarbij je gebruikers/lezers zo goed mogelijk te helpen.
  2. Maak je pagina’s makkelijk leesbaar en gebruikersvriendelijk. Let op Alinea indelingen en h1, h2, h3 kopteksten
  3. Promoot je content op social media. Social media zijn een van de belangrijkste media om je pagina’s te promoten. Hierbij kun je kiezen voor betaald of gratis social media backlinks te gebruiken.
  4. Influencers. Het is van belang om een goede relatie op te bouwen of te krijgen met belangrijke influencers in jou niche (vakgebied). Influencers die jou inspanningen kunnen waarderen zullen sneller je pagina’s delen of een link naar je website maken waardoor je weer een kwalitatieve backlink krijgt van een reeds gerespecteerde website. Meer over backlinks genereren lees je in dit artikel “Goede backlinks genereren in 2017
  5. Zorg voor een natuurlijk backlink profiel. Ga het niet gelijk overdrijven met het verzamelen van 100-den of misschien wel 1000-den do-follow backlinks van slechte kwaliteit websites. Maar kijk eens naar je collega bloggers met hetzelfde onderwerp en onderzoek eens waar hun backlinks hebben weten te plaatsen. Plaats ook niet alleen maar backlinks voor dat super geoptimaliseerde artikel waar je een hoop tijd in hebt gestoken maar ook naar de andere pagina’s van je website.  Een erg goede tool voor je backlinks te kunnen controlleren is die van Majestic seo. kwlitatieve backlinks van hoge page of domain authority websites zullen ook jou score verhogen.

Hoe belangrijk vind jij de domain en page authority? Laat het mij en mijn lezers weten in een reactie hieronder.

2 Comments

  • november 28, 2016at2:48 pm

    Dit is nou een handig artikel waar ik iets aan heb, thanks voor het delen en de handige tips!

Geef jouw mening!